Konyhapult| gasztronómia

Ebben a rovatban a főzésé és a gasztronómiáé a főszerep: böngéssz a receptek közül, olvasd el a gasztrobloggerek tippjeit, vagy próbáld ki velünk az ország legjobb gyerekbarát éttermeit.

2018/08/23

Egyedülálló szülőként két dolgunk biztosan nincs, ha az étkezésekről beszélünk: időnk és pénzünk. Mindenkivel megesett már, hogy inkább rendelt egy pizzát, vagy beugrott egy közeli gyorsétterembe, de hosszú távon ez nemcsak egészségtelen, de drága választás is.  Ha egyszülőként egészséges és változatos ételeket akarunk a gyerekek elé tenni, amik nem is terhelik meg nagyon a pénztárcánkat, néha trükköznünk kell. Szerencsére nek...

2018/01/21

Nem tudom, ti hogyan vagytok vele, de a január nekem nem a kedvenc hónapom. Már nincs ünnep, amit várni lehetne, a karácsonyfát rég levittük a szemetes mellé, a télből viszont - rossz esetben – még mindig hónapok vannak hátra. Ráadásul ezt a hangulatot nemcsak én, hanem a gyerekeim is örökölték. Ha tehetnék, téli álmot aludnának: se iskolába menni, sem játszani nincs kedvük, legszívesebben egész nap bent lennének a meleg szobá...

2017/12/23

Vannak olyan receptek, amiket minden évben elkészítünk, amikor jön a karácsony. Apró szerkesztőségünkben is többen vagyunk, akik szívesen készítenek ünnepi finomságokat a konyhában. Arra kértük őket, Szenteste alkalmából írják le nekünk kedvencüket, hátha más is kedvet kap hozzá. Elsőként következzen Tünde egyszerű, ám mégis nagyszerű süteménye, a rumos hold. 

Rumos holdacska

12 dkg vajat, 12 dkg cukorral habosra keverünk, egyen...

2017/12/05

 Fotó: Pietro de Grandi/Unsplash

Mindenki kedvenc karácsonyi édessége, de azt már kevesen tudják, ki készített először mézeskalácsot. Mi most elmeséljük és még egy olyan receptet is megosztunk veled, amivel garantáltan sikerélményed lesz neked és a gyerekeknek is.

Állítólag egy örmény szerzetesnek köszönheti Európa a mézeskalácsot, aki a 10. században francia papokat tanított a finom édesség készítésére. A mézeskalács gyorsan el...

2017/10/19

Gyönyörű, pikáns és annyira egészséges, hogy oldalakat lehetne írni az élettani hatásairól. Kicsit macerás a csodás rubinvörös magokhoz hozzájutni, de a youtube-on több trükköt is bemutatnak. Higgyétek el, érdemes megdolgozni értük.

 Fotó: Nathalie Jolie/Unsplash

A perzsa eredetű gyümölcs a világon mindenütt elterjedt és rengeteg monda, történet is kapcsolódik hozzá. Több mint 5000 éve termesztik és a gyógyításban is használják,...

2017/09/06

Egyen finomat reggelire, legyen tápláló az ebéd, és ne terhelje túl a gyomrát este – ha a gyerek étkezéséről van szó, nincs annyi tanács, ami elég lenne. Arról nem is beszélve, hogy a fejlődésben lévő szervezet számára ez még édeskevés, így kerülnek az iskolatáskába a tízóraik és az uzsonnás zacskók, na meg a dilemma, hogy mit tegyünk bele, ami egészséges is, de a gyerek is hajlandó megenni.

Különösen fontos ez az egyszülős csa...

2017/07/30

Vannak nők, akik nem szeretnek főzni. Én viszont imádok. Hogy miért? Mert élvezem, hogy egy korábban teljesen ismeretlen területet sikerült felfedeznem, sőt meghódítanom. Nem sajnálom rá az időt, mert sokkal többet töltök meccsnézéssel vagy bármilyen sport bámulásával a tévé előtt. És szeretek enni.

 Fotó: Matthieu Joannon/Unsplash

Nem volt mindig így. Két évtizedes házasságom alatt volt időm hozzászokni, hogy a kaja az asztalon...

2017/07/21

Iklódi Dórit sokaknak nem kell bemutatni: a fiatal blogger évek óta az egészséges és tudatos étkezés élharcosa. Írásaiban nemcsak kulináris élményeit és receptjeit osztja meg az olvasókkal, hanem arra is figyel, hogy amit kínál, az minőségi, mégis mindenki számára elérhető legyen. Az Egyszülős Magazinnak most arról írt, hogyan lehet már egészen apró trükkökkel egészségesebb ételeket varázsolni a kicsik asztalára, úgy, hogy még...

2017/07/17

Ha nincs kedved sokáig vacakolni a konyhában, de ennél valami finomat, nyáron nincs is jobb étel az illatos, ízletes lecsónál. Készítheted tojással, vagy a gyerekek kedvéért rizzsel és virslivel, egészen biztosan imádni fogja az egész család.

Az étel eredete balkáni, megköszönhetjük a Magyarországra települt bolgárkertészeknek, hogy édes paprikáikat szabad tűzön sütögették. A fővárosba érkezett vidéki szakácsnők (akik bizonyára...

Hogy miért? Mert nem okoz élvezetet, mert mással akarom tölteni a szabadidőm és mert senki nem kényszerít rá.


„A férfi szívéhez a gyomrán vezet az út.” „Az tud főzni igazán, aki szeret enni.” Én nem tudom, ki találta ki ezeket a közmondásokat, de a helyzet az, hogy szerető párkapcsolatban élek és imádok enni – a főzés, nos, az viszont soha nem tartozott a kedvenceim közé.

Mindig csodáltam azokat a barátnőimet, akiknek benyúltak...

Please reload