Ha nyaralásról van szó, bevállalósak a magyar egyszülők

September 1, 2017

Bár már a tanévnyitóval van elfoglalva az egész ország, ilyenkor sokan szívesebben gondolnak vissza arra a rengeteg élményre, amit a nyáron gyűjtöttek. Nincs ez máshogy az egyszülős családokban sem, még akkor sem, ha az egyedülálló anyáknak és apáknak általában több problémával kell megküzdeniük nyaralás alatt, mint azoknak, akik párban mennek.

 

Ha belegondolunk, hányfelé kell figyelni egy tengerparton, vagy milyen kisgyerekekkel étterembe menni, könnyen hihetnénk, hogy az egyszülősöknek eszükbe sem jut nekivágni a nagyvilágnak. Ez azonban szerencsére egyáltalán nincs így.

 

Augusztusi körkérdésünkben azt kérdeztük az Egyszülős Magazin olvasóitól: elmennének-e nyaralni egyedül a gyerekkel külföldre, ha lenne rá lehetőségük. Az eredmények pedig még minket is megleptek.

 

 

 

Egyetlenegy olvasónk sem mondta azt, hogy soha nem gondolna ilyenre. Olvasóink többsége – 78 százalék – szerint semmi akadálya nem lenne egy ilyen pihenésnek, sőt többször is volt már benne része. A maradék 22 százalék sem maradna otthon, az ő esetükben csak annyi lenne a különbség, hogy vinnék magukkal az egyik barátjukat, vagy ismerősüket, hogy legyen, aki segít a kritikusabb pillanatokban.

 

Mit is mondhatnánk erre: ha valaha Magyarországon is bevezetik az egyszülősöknek járó nyaralási kedvezményeket, semmi okunk nem lesz panaszra!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload