Tudtad, hogy néha a hold is lehet rumos? Főleg, ha csoki is kerül bele

December 23, 2017

Vannak olyan receptek, amiket minden évben elkészítünk, amikor jön a karácsony. Apró szerkesztőségünkben is többen vagyunk, akik szívesen készítenek ünnepi finomságokat a konyhában. Arra kértük őket, Szenteste alkalmából írják le nekünk kedvencüket, hátha más is kedvet kap hozzá. Elsőként következzen Tünde egyszerű, ám mégis nagyszerű süteménye, a rumos hold. 

 

 

 

Rumos holdacska

 

12 dkg vajat, 12 dkg cukorral habosra keverünk, egyenként hozzáadunk 3 egész tojást, 3 szelet csokoládét reszelünk bele (vagy 3 evőkanál kakaót), végül 12 dkg lisztet adunk hozzá.

 

Máz a tetejére: 30 dkg porcukrot 2 evőkanál rummal és 2 és fél evőkanál langyos vízzel simára keverünk. Ráöntjük a megsült tésztára és még melegen holdakat szaggatunk belőle. (egy pohár erre megfelel).

 

Nagyon egyszerű recept, kezdők is bátran kipróbálhatják. (Ha pedig nem szeretnénk a gyerekeknek alkoholt adni, akkor nyugodtan használjunk a valódi rum helyett aromát.)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload