Aki apa nélkül is a nagy világsztárok egyike lett: Adele

August 2, 2017

Még nem volt 21 és már a lábai előtt hevert a világ. Énekesnőként Guinness-rekordokat döntött, annyi helyen vezetett annyiféle listát. Megkérdőjelezhetetlen tehetsége azokat is elhallgattatta, akik eleinte húzták a szájukat, hogy nem elég fotogén és – a mai őrült sztenderdekhez viszonyítva – nem elég sovány. Mert derékméretet lehet photoshopolni, de hangot és tehetséget nem. És Adele hangja valódi.

 Adele ma már megtalálta a szerelmet és egy kisfiú boldog édesanyja Fotó: Wikimedia Commons

 

Pedig az élete nem úgy indult, mint a tündérmesék szoktak. A 18 éves Penny Adkins, aki művészetet tanult és a wales-i Marc Evans nem úgy tervezték, hogy családot fognak alapítani. De a sors máshogy döntött és hamarosan megszületett a kis Adele. A kerek család reménye nem tartott sokáig: Adele mindössze kétéves volt, amikor az apja elment, az anyja pedig otthagyta az iskolát, hogy nevelhesse a kislányt. Adele az egész gyerekkorát – ahogy ő nevezte - „hippi anyjával” kettesben élte le egy szerény kis dél-londoni lakásban, közvetlenül egy leértékelt bolt fölött.

 

A sztár később így mesélt anyjáról egy interjúban: „Éppen az egyetemi jelentkezése előtt lett velem terhes, de engem választott. Soha, egyetlenegyszer sem hánytorgatta ezt fel.”

 

A kis Adele olvasni és tanulni nem, énekelni viszont annál jobban szeretett. (Az utolsó könyvet saját bevallása szerint hatévesen olvasta el.) Anyja pedig, akit azóta is a legjobb barátjának tart, teljes mellszélességgel támogatta, míg saját maga bútorkészítőként és felnőttoktatás szervezőként igyekezett biztosítani a család anyagi hátterét. Adele többször is azt nyilatkozta, hogy anyjának köszönheti a sikerét, aki az elejétől fogva hitt benne és több híres dal – pl. a Hometown Glory vagy a Million Years Ago – ihletőjeként is támogatta a lányát a világhírhez vezető úton. A dél-londoni kis lakás már a múlté: Penny egy 750 ezer font értékű Notting Hill-i luxuslakásban lakik, amit Adele-tól kapott ajándékba.

 

Az apjával való viszony döcögősebben alakult: Adele többször is elmondta, hogy milyen érzelmi következményekkel járt, hogy az apja egyszerűen csak kisétált az életéből. Nehezebben tudott kapcsolatokat kialakítani, nem hitt abban, hogy szerethető. „Ha az utcán találkoznánk, egyszerűen csak leköpném.” – mondta egy interjúban, ám néhány évvel később megbocsátott apjának, aki nyilvánosan kért tőle bocsánatot. „Borzalmas apa voltam” – nyilatkozta Evans egy interjúban, miután kiderült, hogy rákos beteg.

 

Bár Adele többször elmondta, hogy milyen nehézségeket jelentett a párkapcsolataiban az a veszteség, amit apja eltűnése okozott, a nagy Ő mégis képes volt begyógyítani ezeket a gyerekkori sebeket. Az énekesnő 28 évesen ismerte meg Simon Koneckit és egy évvel később jelentették be, hogy családot alapítanak. Hamarosan megszületett Angelo, akit a szülők azóta is féltőn óvnak a kíváncsi szemek elől. Adele, úgy tűnik, lubickol az anyaságban, „úgy érzem, azóta élek valóban”, nyilatkozta egy interjúban.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload