Ha egyszülő vagy, biztosan nem szexelsz? Tévedés!

November 12, 2017

Ha valaki egyedülálló szülő, az jobb, ha nem is álmodik a szexről. Nos, éppen ezt a sztereotípiát döntötte le az amerikai Kinsey Intézet tanulmánya, amely több ezer amerikait megvizsgálva jutott arra a következtetésre: az öt éven aluli gyereket nevelő egyszülők szexuális élete még a gyermektelen szinglikénél is változatosabb.

 

 Illusztráció: Becca Tapert/Unsplash

 

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy ez is csak egy a rengeteg haszontalan közvélemény-kutatásból, azt ki kell, hogy ábrándítsuk. A Kinsley Intézet az Amerikai Egyesült Államok egyik legelismertebb kutatóintézete, mely a szexualitással és a nemiséggel foglalkozik. Az eredményeket ezúttal is több egyetem tudósai közösen publikálták, és amit találtak, azon még ők is meglepődtek.

 

„Az adatok pont az ellenkezőjét mutatják annak, amit korábban gondoltunk az amerikai egyedülállók szexuális életéről” – mondta Justin R. Garcia, az Indianai Egyetem professzora, aki elismerte azt is, hogy eddig nagyon kevés kutatás állt rendelkezésükre a témában, épp ezért vágtak bele a kísérletbe.

 

„Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy a szinglik kevesebbet szexelnek, mint a párok, hiszen neki először még partnert kell találniuk, akivel ágyba bújhatnak. Ha ráadásul egyedülálló szülőkről van szó, rengeteg energiájukat elveszi a gyereknevelés. Partner hiányában több időt kell áldozniuk a gyerekeikre, ezért elviekben az gondolnánk, hogy nem randiznak annyit” – mondta a professzor.

 

Csakhogy nem volt igaza.

 

A kutatásból ugyanis az derült ki, hogy az egyszülők jóval többet szexelnek, mint szintén szingli, de gyermektelen társaik. Ez főleg azokra volt igaz, akik öt év alatti gyereket neveltek.

 

A kutatók arra sajnos még nem jöttek rá, hogy vajon miért alakult ez így, egyelőre csak azt feltételezik, hogy az egyszülők nemcsak olyan partnert keresnek, akik segíthetnek a gyereknevelésben, de felnőtt társaságra is vágynak – talán ezért keresnek aktívabban társat, mint azok a szinglik, akik gyerek hiányában nyugodtan tölthetik barátaikkal az időt.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload