Egyszülős anyukával randizol? Ezekre készülj fel

August 23, 2017

Hazudnék, ha azt mondanám, a válásom óta nem voltak kapcsolataim. Van, akivel rövidebb ideig jártam, másokkal tovább, és bár a gyerekek erről általában nem tudtak, én rengeteg tapasztalattal gazdagodtam. Leginkább azzal, hogy a partnereimmel alapvetően mindig különbözőek leszünk: ők általában gyermektelenek, én viszont egy szingli anyuka vagyok. Sokáig gondolkoztam rajta, hogyan tudnám a legjobban megfogalmazni azokat a problémákat, amik az évek során felvetődtek, aztán egyszer csak szembejött Karla Modesto cikke a scarymommy.com oldalon. És minden szava igaz.

 

Illusztráció: Pablo Heimplatz/Unsplash

 

Ha ugyanis egyszülős anyukával randizol, tudnod kell néhány fontos dolgot.

 

Szingli anyának lenni magányos munka

 

Jó persze, igazából sosem vagyok egyedül. Az idő többségében velem van a gyermekem is, ami egy áldás és a legjobb dolog a világon. Mindemellett viszont a felelősség, amin hagyományosan két ember osztozik, csak az enyém. Ez pedig érzelmileg és fizikailag is kifáraszt a nap végére. És akkor itt jössz te, akivel este találkozom. És hidd el, ilyenkor gyakran arra van szükségem, hogy feltölts. Lehet, hogy csak egy öleléssel, néhány nagy nevetéssel, de mindenképpen szükségem van arra, hogy ne csak anyának, hanem nőnek is érezzem magam.

 

A veled töltött időm értékes

 

Ha veled vagyok, azt jelenti, hogy nem a gyermekeimmel vagyok, úgyhogy tegyél azért, hogy értékes legyen. Ez nem azt jelenti, hogy vigyél el egy gyertyafényes vacsorára, hanem azt, hogy mindig a találkozónk álljon az első helyen. És azt se feledd, hogy nekem előre mindent le kell szerveznem, nem tudok az utolsó pillanatban bébiszittert szerezni, ha spontán kitalálod, hogy menjünk el moziba. És hidd el, sokszor az is elég, ha együtt vagyunk kettesben.

 

A kapcsolatunk nem lesz normális

 

Együtt utazni, sportolni, vagy éppen színházba járni mind-mind erősebbé tesznek egy kapcsolatot. Csakhogy egy egyedülálló anyukával nem minden úgy történik, ahogy szeretnéd. Miközben a szomszédod épp azt tervezi, mikor megy el egy háromnapos hétvégére a barátnőjével, nekem még meg kell kérnem anyámat, hogy a jövő heti randink alatt vigyázzon a lányomra. Jobb, ha felkészülsz: néha még szeretkezni sem tudunk nyugodtan.

 

Sebezhető vagyok

 

Ha engem bántasz, a lányomat is bántod. Mert ha én sírok, vagy rossz kedvem van, az rá is hatással lesz. Tudom, ez igazságtalanul hangzik, de anya vagyok, és mindenekelőtt a gyermekem érdekeit kell szemem előtt tartani. Ha pedig úgy adódik, akkor őt fogom megvédeni. És lehet, hogy azt hiszed, erőssé tett az egyedüllét, de attól még ugyanolyan sebezhető vagyok, mint bármilyen más nő.

 

Nem kell elfutnod

 

Elsőre biztosan ijesztőnek hangzik az a rengeteg szabály, amit leírtam. De kérlek, ne fuss el. Mert az összes közül a legfontosabb szabály az, hogy napról napra emlékeztessem magam: neked sem könnyű. Felvállaltál így is, és szeretsz a gyermekemmel együtt, ami nekem a legfontosabb. Ezért sosem fogok bosszankodni, ha fáradt vagy, ha rossz napod van, cserébe pedig kapsz egy szenvedélyes, gyengéd és szerető barátnőt. Ezt biztosan megígérhetem.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload