Felejthetetlen élmény a Liget Lovardában - Laura beszámolója

August 15, 2017

Ki ne szeretne egy felejthetetlen hetet eltölteni egy lovardában, ahol nemcsak az állatok szeretetére tanítják meg, hanem fantasztikus élményekkel is gazdagodhat? A Liget Lovarda és az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány segítségével a nyolcéves Laura beteljesíthette legnagyobb álmát – következzen az ő és édesanyja beszámolója.

 

 Laura fantasztikusan érezte magát a táborban. Fotó: Czobor Ildikó

 

„Laura már csecsemőkora óta imádja a lovakat, mondhatnám azt is, hogy ez számára az örök szerelem” – mesélte az édesanyja, Ildikó. Magamtól biztosan nem tudtam volna finanszírozni egy ilyen tábort, ezért is volt hatalmas az öröm, amikor az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványtól megkaptuk a visszajelzést: Laurát szívesen látják a Liget Lovardában Őrbottyán mellett.

 

A lányom már hetekkel előtte alig várta, hogy indulhasson, és szerencsére nekem sem kellett aggódnom, hiszen napközis táborról volt szó – Laura maga mondta korábban, hogy nem szeretne ottalvós helyre menni. Az első nap még elkísértem én is, de azonnal láttam, hogy a Liget Lovardában fantasztikus helyre került.

 

A tulajdonosok, István és Nárcisz imádják a gyerekeket, és maximálisan odafigyelnek rájuk. Ráadásul a munkába azokat is bevonták, akik már régebb óta a lovarda tanulói – ők segítettek a kicsiknek az első lépésekben. Persze nemcsak lovagoltak, hanem megtanulták azt is, hogyan kell az állatokkal bánni, együtt csutakolták, fürdették őket. Arról nem is beszélve, hogy sok kicsinek már a természet közelsége is óriási élmény volt: tízóraira például a kertben termett szilvát kaptak, akik pedig szerettek volna repetázni, azoknak csak fel kellett másznia a fára, és máris ehettek a finom gyümölcsből.

 

István nemcsak határozott és jól bánik a gyerekekkel, hanem mindenben egyenlő partnerük volt. Az sem érdekelte, hogy órák óta lovagolnak a tűző napon, utána még ugyanolyan lelkesedéssel ment ki velük játszani, majd az egész csapat a medencében kötött ki. Nárcisz pedig hihetetlen kedvességével mindenki szívébe belopta magát.

 

Az biztos, hogy Laura egy életre szóló élménnyel lett gazdagabb. Esténként órákon át mesélt arról, mi történt aznap, és még ma is nagyon sokszor eszébe jut a lovardában töltött hét. Bízom benne, hogy a jövőben is lesz még hasonló lehetőségünk, és szeretném megköszönni a Liget Lovardának, hogy ilyen fantasztikus kalandban vehetett részt a kislányom.

 

Laura beszámolója

 

Ezen a nyáron eltölthettem egy hetet a Liget lovardában. Minden nap, megérkezés után, kihajtották a lovakat a legelőre, és mi feltettük rájuk a kötőféket, a kantárt, a nyerget és a kengyelt.Ezután kivezettük őket a kifutóra, és elkezdődött az edzés. Sok érdekes dolgot tanultunk, például az ügetést vagy a tanügetést.

 

Az edzés után, amíg a második csoport volt a kifutón, addig mi tízóraiztunk. Tízórai után játszottunk egy kicsit. Volt trambulin, medence, és sok háziállat meg egy vaddisznó is.

 

Játék után ebédeltünk, majd szabadfoglalkozás következett, ami után pedig a délutáni edzés.

 

Ezután uzsonnáztunk, és ha maradt idő játékra, akkor még ugráltunk a medencébe. Péntek volt a tábor utolsó napja, amikor egy lovas bemutatón megmutattuk, hogy menyi mindent tanultunk a héten.

 

A nap végén, a hagyomány szerint István bácsi mindenkit bedobált a medencébe. Nagyon vicces volt!

 

Nagyon jól éreztem magam, szívesen jönnék jövőre is! J

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload