Karácsonyfák és mézeskalács: idén ne csak vásárolni vigyük a gyereket az ünnepekre

December 1, 2017

Vásárlás, főzés és takarítás – sokunknak ennyiből áll a december. Pedig a karácsonyi ünnepek előtti időszaknak egyáltalán nem a stresszről és a rohanásról kellene szólnia, még akkor sem, ha szülők vagyunk. Ha megkérdezünk egy kisgyereket, mit szeretne a legjobban karácsonyra – bármilyen furcsán is hangzik – sokan fogják azt válaszolni, hogy az anyával vagy apával töltött felhőtlen játékot. Ezért, ha még nem tettük, ebben az évben töltsük együtt az adventi hétvégéket. Ehhez pedig még programokat is tudunk ajánlani.

 

 Fotó: Facebook/Hubay Ház

 

Egy sarokháznyi karácsony

 

Sajnos a legtöbb karácsonyi vásár már egyáltalán nem gyereknek való, elég csak a Vörösmarty téri forgatagra gondolni, ahol egy gombostűt sem lehet leejteni decemberben. Szerencsére vannak még olyan helyek az országban, ahol meghittebb módon megemlékezhetünk az ünnepekről. Ilyen például Szentendre, ahol a skanzen programjain kívül a városban is varázslatos hangulatot varázsolnak. Még az sem probléma, ha hideg van, mert betérhetünk az ingyenesen látogatható Hubay házba, ahol egész évben karácsonyi kiállítást láthatunk. Ha pedig elfáradtunk a színes díszek és tárgyak forgatagában, egy lángossal leülhetünk a Duna partjára és figyelhetjük a csillagokat.

 

Több információ: www.hubayhaz.com

 

Édes mézes a Balaton partján

 

A Balaton mellett is rengeteg program várja a családosokat, de akik szeretnének távolabb ünnepelni a nyüzsgéstől, azok látogassanak el Balatonakaliba. A település polgármesteri hivatalában minden héten különleges programokat szerveznek a családoknak, és a készülődés már november közepén kezdődik, amikor a mézeskalács készítésének rejtelmeibe tanulhatnak bele a kicsik.

 

További információ: www.balatonakali.com

 

Magyarok karácsonya Ópusztaszeren

 

 

Fotó: Facebook/Magyarok karácsonya

 

2017. december 15-én ismét ünnepelni hívnak mindenkit a nemzet karácsonyfája alá Ópusztaszerre. A Magyarok Karácsonya a magyar nemzet jelképes, közös karácsonya. A rendezvény évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését. Az adventi időszak jó alkalom, hogy felhívjuk a figyelmet az egymás iránti felelősségérzet fontosságára.

 

Még több információ: www.opusztaszer.hu

 

Győrben az állatok is ünnepelnek

 

Nem lehetetlen összekötni az ünnepi programot egy állatkerti látogatással sem. Győrben például idén is megrendezik az állatok karácsonyát, ami már december 6-án a Mikulás ünnepséggel megkezdődik. A jeles napon már a bejáratnál találkozhatnak a gyerekek a nagyszakállúval, december 20-án pedig az állatokat is megajándékozzák, hiszen nekik is jár a gondoskodás a szeretet ünnepén.

 

Még több információ: zoogyor.com

 

Karácsonyi cirkuszfesztivál

 

 Fotó: Kerekerdő Élménypark

 

A Kerekerdő mélyén élnek a Kik, akik imádják az ünnepeket, főleg a karácsonyt. Egy nap azonban megváltozik minden, mikor a Grincsről hallanak. Ez a mogorva zöld szörny a Kerekerdő legmagasabb pontján a Kobakhegyen él magányosan és ki nem állhatja a karácsonyt. Egy kislány elhatározza, hogy megváltoztatja a véleményét és elhívja őt a Grincs Karácsonyi Cirkuszfesztiválra. Hogy ott mi fog történni? Karácsonyi fényekben, erdei környezetben manók és óriáslábasok szórakoztatják a betérő vendégeket. Vendéglátó másfél órás Cirkuszi Show műsor az óriás fűtött sátorban. A műsor végén pedig, aki maradni szeretne manók, óriások, tündérek társaságát élvezheti.

 

Még több információ: www.kerekerdoelmenypark.hu

 

Tündérvilág a határon túl

 

Ha szívesen kirándulnátok messzebbre, jó hír, hogy 2017-ben újabb úti állomással gazdagodik az Advent Expressz kínálata. Bécs és Prága mellett idén már Kismarton karácsonyi fényekbe öltözött városát is megtekinthetitek vonattal. Múlt és jelen harmonikus egységét idéző, hangulatos karácsonyi környezetben időzhetnek utasaink az Esterházy kastély varázslatos helyszínein maradandó élményekkel gazdagodva. A karácsonyi vásár exkluzív kézműves termékekkel, különleges finomságokkal, adventi koncertekkel, karácsonyfaárusokkal, kellemes időtöltést ígérő programokkal várja a legfiatalabb látogatókat is karácsonyváró, ünnepi hangulatban.

 

Még több információ: www.programturizmus.hu

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload