Tökfesztiváltól a belvárosi erdőkig: négy fantasztikus program szeptember végére

September 15, 2018

Bár nyáron kétségkívül könnyebb közös programokat szervezni a családdal, a szeptember is rengeteg lehetőséget tartogat, ha ki akarunk egy kicsit szabadulni a mindennapokból. Arról nem is beszélve, hogy végre nem perzselő forróságban kell aszalódnunk a napon, hanem csodálatos nyárvégi napsütésben élvezhetjük a közös perceket. Összeállításunkban most néhány olyan ingyenes programot ajánlunk szeptember második felére, amik biztosan segítenek elfelejteni a suli első heteit.

 

 Fotó: erdovarazs.hu

 

Beköltöznek az erdők a pesti belvárosba

 

A magyar erdők idén is beköltöznek Budapest belvárosába! A III. Erdővarázs Családi Napon az állami erdőgazdaságok a Szabadság térre várják mindazokat, akik kíváncsiak a hazai erdők értékeire, és az erdészek különleges munkájára. A főleg családoknak szóló ismeretterjesztő programokat változatos színpadi előadások kísérik, fellép többek között Szalóki Ági, a Rutkai Bori Banda, a Csörömpölők Együttes és a Kifli Zenekar, de állatbemutatók, óriásbábok és lábbábos színház, valamint a Kaposvári Roxínház bemutatója is megtekinthető a mindenki számára ingyenes rendezvényen.

 

Hol? Budapest, Szabadság tér

Mikor? 2018. szeptember 21-22-én

További információ: www.erdovarazs.hu

 

Örökbefogadott Állatok Napja

 

A szervezők idén is szeretettel várnak minden állatbarátot a Népligetben, a Planetárium mögött a VI. Örökbefogadott Állatok Napján. Az idei esztendőben is érdekes programok, interaktív kutyás bemutatók, kutyás versenyek, tanácsadások, beszélgetések várják az érdeklődőket. A rendezvény fő célja, hogy minél több ember kapjon kedvet az örökbefogadáshoz, másrészt a szervezők fel kívánják hívni a figyelmet a felelős állattartásra. A programok között lesz keresőkutya-bemutató, négylábú katasztrófavédők és még kutya-gazdi szépségverseny is.

 

Hol? Népliget, a Planetárium mögött

Mikor? 2018. szeptember 23-án 

Még több információ: www.kobanya.hu

 

Legyél te is egy napra kutató!

 

Fedezd fel a tudomány csodálatos világát a Kutatók Éjszakáján, amelyet idén két naposra terveztek. A szervezők országszerte több száz helyszínen várják az összes korosztályt, hogy megismerkedjenek a legizgalmasabb tudományos kérdésekkel. Ha tudni akarod, mit csinál egy hidrobiológus, hogyan győzhető le a gravitáció, vagy hogyan hozható létre mesterségesen vulkánkitörés, itt a helyed!

 

Hol? Országszerte több tucat helyszínen

Mikor? 2018. szeptember 28-29.

Még több információ: kutatokejszakaja.hu

 

Ne tökölődj! Vagy inkább mégis?

 

2018. szeptember 29-én egész napos forgatag immáron a XI. Zebegényi Tökvilág Fesztiválon. Kirakodóvásár, koncertek és gyermekprogramok, kézműves foglalkozások várják a fesztiválra érkezőket. Lesznek tökfaragó-, töklökő-, töksúly saccoló- és tökmagpöckölő versenyek, helyben faragott díszített tökök versenye, kézműves és hagyományőrző árusok na és persze tökös ételek és italok.

 

Hol? Zebegény, Fő tér

Mikor? 2018. szeptember 29.

Még több információ: https://www.facebook.com/tokvilagfesztival/

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload