Kétmillió forint gyűlt össze az adventi jótékonysági vásáron

December 4, 2017

 

 

 

Minden várakozást felülmúlt a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vására, ahol az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány is képviseltette magát. A karácsonyi portékák árusításából pár óra leforgása alatt sikerült kicsivel több, mint 2 millió forintot gyűjtenünk a koraszülött kisbabákat támogató és segítő Melletted a helyem Egyesület javára. 

 

A jótékonysági vásárt a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) hívta életre, a hosszú hónapok kitartó munkájának pedig meg is lett az eredménye: a Millenáris Park D épülete csordultig telt segíteni vágyó emberekkel vasárnap. A nemes célért idén közel száz, családokat támogató civil szervezet, cég és közéleti szereplő fogott össze.

 

 

 

Hónapok óta készültek a szebbnél szebb karácsonyfadíszek, szappanok, mécsesek és mézeskalácsok azért, hogy az árusításukból befolyó összegből lehetőség nyíljon támogatni a koraszülött kisbabák anyatejes táplálását, amely a támogatott Melletted a helyem Egyesület egyik fő célkitűzése.

 

A jótékony segítségnyújtás mellett a vásár remek lehetőséget kínált arra is, hogy a látogatók megismerhessék a civilek tevékenységét, hisz a standoknál mindenki maga árulta a saját készítésű karácsonyi portékáját. Köztük volt az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány is, akik adventi koszorúikkal segítették a rászorulókat és talán ahhoz is hozzájárultak, hogy a résztvevőknek megmutassák: család és család között nincs különbség, még akkor sem, ha jótékonyságról van szó. 

 

 

A vásár szervezőinek kiemelt célja volt továbbá, felhívni a figyelmet az adventi készülődés valódi jelentőségére, többek között arra, hogy sokkal értékesebb lehet egy szívvel-lélekkel készült egyedi ajándék a boltban kapható méregdrága, sokszor feleslegessé váló termékeknél.

 

A kezdeményezéshez neves közéleti személyiségek, és a gazdasági élet fontos szereplői is csatlakoztak. A jótékonysági vásár fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt, aki saját maga is készített a helyszínen adventi koszorúkat.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload