Minden, amit a tartásdíjról tudni akartál

November 2, 2017

Október a tartásdíj hónapja volt itt, az Egyszülős Magazinban. Nem véletlenül ezt állítottuk az első tematikus hónapunk középpontjába: a válásoknál sajnos gyakran konfliktus forrása, mennyi pénzt fizessen az apa (vagy néhány esetben az anya) volt párjának a gyerekek költségeire.

Úgy tűnik, olvasóink is egyetértettek velünk, hiszen cikkeinket több ezren olvasták és osztották meg a közösségi oldalakon, sőt több tucat kérdést is kaptunk a témában.

 

 Illusztráció: William Iven/Unsplash

 

Ami azonban még lényegesebb: azt is megtudtuk, hogy az Egyszülős Magazin rajongói megkapják-e időben a pénzt volt párjuktól. Az eredmény megdöbbentő: a beérkezett szavazatok alapján a válaszadók több mint fele – egészen pontosan 55,6 százaléka állította azt, hogy soha nem kap tartásdíjat. Ráadásul a többieknél is akadnak problémák: 41,7 százalék válaszolta azt, hogy időnként akadnak problémák az utalással, bár a végén mindig megkapják a pénzt. Mindössze 2, 7 százalék volt az, akiknek soha semmilyen problémája nincs a tartásdíjjal.

 

 

 

Ha azok közé tartozol, aki nincs mindennel tisztában, ha a tartásdíjra kerül a sor, ajánljuk szakértőnk, Dr. Makó Klaudia ügyvéd cikkét, melyben részletesen összefoglalta a legfontosabb tennivalókat.

 

Beszéltünk egy édesapával is, aki elmesélte az ő nézőpontját, véleményét ebben a cikkben írta le.

 

Rita pedig azon tűnődött, mennyit kérhet el volt párjától, ha hivatalosan még nem váltak el.

 

A novemberi hónapban a gyermekelhelyezés lesz a fő témánk, a legfontosabb kérdésekre most is. Dr. Makó Klaudia ad választ ebben az összefoglalóban.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload