Hazamenni szülés után? Ezt gondolják az Egyszülős magazin olvasói

August 7, 2017

Van, aki örül neki, hogy szakavatott kezek között készülhet az otthoni életre, mások legszívesebben azonnal elhagynák a mesterséges körülményeket. Igen, a kórházi szülés utáni napokról van szó, amely nemcsak a sajtóban, hanem olvasóink között is nagy vitát generált.

 

 Illusztráció: Carlo Navarro/Unsplash

 

 

A kormány még júniusban javasolta, hogy a kismamáknak legyen arra lehetőségük: 24 órával azután elhagyhassák a kórházat, hogy életet adtak gyermeküknek. Ez egyébként elméletben most is lehetséges, de a bürokrácia és az orvosok tiltakozása miatt nagyon nehéz meggyőzni az intézet vezetőségét, hogy nekünk adjon igazat. (Sokak szerint ez éppen azért van, mert az OEP három napos kórházi benntartózkodás után fizet.)

 

Természetesen az egynapos hazamenetel akkor sem lesz kötelező, ha bevezetik a javaslatot, az oldalunkon indított szavazás szerint pedig ezzel a kismamák többsége egyetért.A megkérdezetteknek ugyanis csak a harmada mondta azt, hogy szívesen elhagyná a kórházat egy nappal a szülés után, az Egyszülős magazin olvasóinak többsége viszont kihasználná azt a pár napot, amíg pihenhet, és bármilyen problémával felkeresheti a csecsemős nővéreket.

 

„Már szültem egy babát, és emlékszem, mennyire rettegtem a gondolatától is, hogy haza kell vinnem. Persze három nap után így is elkerülhetetlen volt, de azért addig legalább ott voltak a nővérkék, akiknek elsírhattam a bánatomat” – mondta egyikük.

 

Egy másik olvasónk még ennél is egyszerűbben fogalmazott: „azt hiszem, belehaltam volna, ha a 19 órás vajúdás után nem aludhatom át az első napot. Szerencsére a picinek sem lett baja, azóta is imáimba foglalom a türelmes nővérkék nevét”.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload